Hoera een nieuw schooljaar!

Wat zijn we het schooljaar fijn gestart samen. Een goed begin is het halve werk. Dit geldt zeker voor de groepsvorming aan het begin van het schooljaar. Alle groepen zijn goed gestart en in de klas is er volop aandacht voor ‘de Gouden Weken’. Het proces van groepsvorming begint na een vakantie weer helemaal opnieuw: de leerlingen verkennen elkaar, de leraar en de afspraken. Daarom is dit een belangrijke tijd om een goed pedagogisch klimaat in de klas te creëren. Daar heb je de rest van het jaar plezier van. Dit doen wij met behulp van De Vreedzame School. We zijn dit jaar gestart met blok 1: ‘Wij horen bij elkaar’. In dit blok wordt er volop aandacht besteed aan de Gouden Weken. Afgelopen vrijdag hebben we ook buiten het klaslokaal het jaar met elkaar geopend, en wel op het voorplein met de lekkere koffie of thee van Ruud. Wat was het leuk om veel ouders daar te treffen!

Ander nieuws

FYSIO OP DE BOS EN DUINSCHOOL

Vorig jaar hebben wij heel fijn samengewerkt met Fysio & Kids binnen de school. We zijn blij u te kunnen melden dat wij dit ook dit jaar zullen blijven doen.

WEEK VAN RESPECT

Zoals u in de vorige weekbrief heeft kunnen lezen hebben wij vorige week deelgenomen aan de Week van Respect. In de klassen zijn er lessen gegeven en de kinderen uit groep 7 en 8 hebben twee gastlessen gekregen

CLEAN UP

Dit jaar is de leerlingenraad van de Bos en Duinschool heel actief aan de slag gegaan. Een van hun speerpunten is duurzaamheid. In het kader hiervan willen de deze laatste periode meteen goed aftrappen met een CLEAN-UP voor de groepen 4 t/m 8.