Team

Op de Bos en Duinschool werkt een hecht team enthousiast samen.

Kom langs!

Een persoonlijke kennismaking is natuurlijk het leukst, dus maak vooral een afspraak om langs te komen. Dit zijn de collega’s die u tegen kunt komen:

Team

Jacobine Kastelein

Directeur

directeur@bosenduin.nl

Met veel plezier werk ik al 10 jaar op de Bos en Duinschool. Vanaf vorig schooljaar mag ik mezelf met trots directeur van deze mooie school noemen. Met een enthousiast en betrokken team kleur geven aan ieder kind. Daarbij continu inspelend op de vraag: wat heeft ieder kind nodig om optimaal tot ontplooiing komen? Het voortdurend hierover in gesprek blijven met leerkrachten, ouders en kinderen, houdt de school in beweging.

Kirsten Groeneveld

intern begeleider

kirsten.groeneveld@twijs.nl

tijdelijk als vervanger van Florette Haijkens-Botman

Petra Zijp

leerkracht groep 1/2 A - rekenexpert

petra.zijp@twijs.nl

Ik werk al bijna 25 jaar op de Bos en Duinschool, tot volle tevredenheid. Kinderen verrassen me nog elke dag, waar ik erg blij van word. Als rekenexpert houd ik me bezig met de nieuwste methodes, klassenbezoeken en De Grote Rekendag.

Marjolein Ensinck-Tuijn

leerkracht groep 1/2A en 1/2B

marjolein.tuijn@twijs.nl

Sinds een aantal jaar ben ik weer met veel enthousiasme werkzaam op de Bos en Duinschool. Met veel plezier leer ik de kinderen nieuwe dingen. De ontwikkeling van een kind in elke leeftijd is ontzettend bijzonder om van dichtbij mee te maken. Elk kind heeft zijn of haar verhaal, juist dat persoonlijke contact maakt het werk zo leuk!

Vera Vink

leerkracht groep 1/2 B - HB-expert

vera.vink@twijs.nl

Suzanne van Riessen

leerkracht groep 3/4

suzanne.vanriessen@twijs.nl

Met veel plezier werk ik al 20 jaar op de Bos en Duinschool. Elke dag wanneer ik naar school fiets ben ik weer blij dat ik hier kan werken. Alle leuke kinderen, de mooie school in het bos en de fijne collega's maken dat ik mijn werk vol plezier doe. In groep 3/4 ben ik helemaal op mijn plek, het aanvankelijk leesproces is magisch. Zelf houd ik ook erg van lezen en voorlezen. Op deze manier probeer ik de kinderen dan ook te enthousiasmeren voor de verschillende soorten boeken. Het leren via spel vormen en bewegen, probeer ik zoveel mogelijk in mijn lessen te verwerken. Lekker buiten de getallenlijn springen, woordjes rennen of vriendjes van 10 of 100 zoeken op ons prachtige plein.

Fleur van Galen

leerkracht groep 3/4 - onderbouwexpert

fleur.vangalen@twijs.nl

Ik werk al ruim 10 jaar op de Bos en Duinschool. Onderdeel mogen zijn van de ontwikkeling van een kind is iets bijzonders en de spontaniteit van kinderen bezorgt mij nog iedere dag een glimlach. Als onderbouwexpert houd ik mij specifiek bezig met de ontwikkeling van het jonge kind. De verwondering van jonge kinderen en de open blik waarmee zij naar de wereld kijken is iets magisch.

Lianne Niessen

leerkracht groep 5 - taalexpert

lianne.niessen@twijs.nl

Vanuit mijn nieuwsgierigheid naar kinderen en hun ontwikkeling is lesgeven aan basisschoolleerlingen het mooiste beroep. Kinderen verbazen je, dagen je uit om het beste uit jezelf te halen. Een creatief proces die ik het met veel plezier (liefst samen met de ouders) vorm geef.

Elke Lotte Collin

leerkracht groep 5

elkelotte.collin@twijs.nl

Na 20 jaar in het onderwijs ga ik nog steeds iedere dag met plezier naar mijn werk. Ik heb de Montessori PABO gedaan en na jaren gewerkt te hebben in Amsterdam, vertrokken mijn man en ik naar Hong Kong. Hier heb ik 10 jaar lesgegeven op een International Montessori Pre-School en op De Nederlandse School. Respect voor elkaar, jezelf mogen zijn, geen stress (morgen weer een dag), hard werken en vooral ook tijd voor grapjes vind ik allemaal erg belangrijk en zo sta ik ook voor de klas.

Manon Peters

leerkracht groep 6

manon.peters@twijs.nl

In groep 6 gaan kinderen zichzelf vergelijken met anderen waardoor ze inzicht krijgen in waar ze goed in zijn. Aan dit inzicht ontlenen ze zelfvertrouwen. Door al hun sociale contacten kunnen ze zich steeds beter inleven in anderen en leren ze conflicten op te lossen. Als leerkracht van groep 6 ben ik pedagogisch sterk en met veel humor zorg ik voor een goede sfeer in de klas.

Dominique de Keizer

leerkracht groep 7

dominique.dekeizer@twijs.nl

Ik geef met veel plezier les in groep 7. De kinderen maken grote sprongen in hun ontwikkeling en met plezier begeleid ik hen daarbij. Ik heb een grote passie voor boeken en in mijn vrije tijd ben ik vaak in boekhandels te vinden op zoek naar boeken voor in de klas. Ik vind het heel waardevol om te zien hoe enthousiast kinderen worden voor verhalen en lezen. We halen de wereld van buiten naar binnen. Ook ontstaan er mooie gesprekken door het samen lezen van verhalen. Dat is de kracht van boeken en verhalen.

Martin Goossens

leerkracht groep 8 - pedagogisch expert

martin.goossens@twijs.nl

Na ooit gestart te zijn in het VSO, heb ik 16 jaar geleden de overstap gemaakt naar de Bos en Duinschool en nog steeds werk ik hier met heel veel plezier. Met de sociaal emotionele en pedagogische kant van het onderwijs heb ik altijd al een sterke affiniteit gehad. Ik ben dan ook pedagogisch expert, waarbij ik de pedagogische visie, waarvan de basis bij De Vreedzame School ligt, graag een extra dimensie wil geven a.d.h.v. verschillende activiteiten die hier een raakvlak mee hebben. Hierdoor vormt de school nog meer de oefenplaats voor de samenleving waarin de kinderen straks terecht komen

Monique van Dam

vakleerkracht gym

monique.vandam@twijs.nl

Al bijna 25 jaar ben ik werkzaam als vakleerkracht LO en nog steeds krijg ik energie als ik de kinderen enthousiast bezig zie. Ik hou er van om uitdagende onderdelen neer te zetten en ben continu bezig met nieuwe ideeën. Plezier in bewegen staat dan ook hoog op mijn lijst. Doordat ik een creatief persoon ben, weet ik steeds nieuwe spelletjes te bedenken die ook aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Ik heb de opleiding Motorisch Remedial Teaching gedaan en kan zo de leerlingen goed volgen in hun ontwikkeling. Ik vind het belangrijk dat ze zich op hun eigen niveau zoveel mogelijk kunnen ontplooien, vandaar dat ik vaak onderdelen heb met meerdere keuze mogelijkheden.

Wendelmoed Korver

Leraarondersteuner

wendelmoed.korver@twijs.nl

Na een lange periode als groepsleerkracht gewerkt te hebben op allerlei scholen in Noord-Holland, vind ik het erg fijn om mijn ervaringen uit het onderwijs op een andere manier in te zetten. Soms neem ik de klas over of werk ik met kleine groepjes kinderen buiten de klas. Ik vind het erg leuk dat ik met mijn creatieve ideeën, een aanvulling kan geven bij de thema’s van vier keer wijzer, een methode die de school gebruikt voor de wereldoriëntatie. Het is fijn om op deze kleine school te werken met sympathieke collega’s en enthousiaste kinderen.

Sabine Makken

conciërge

sabine.makken@twijs.nl

Alles wat je aandacht geeft groeit! Kort geleden zei een collega mij: op jou kan ik bouwen. Je bent onderzoekend, een doener en werkt oplossingsgericht met een luisterend oor voor jong en oud.

Ada Pelgrim - van der Putten

administratief medewerker

administratie@bosenduin.nl

Al bijna 20 jaar ben ik met veel plezier als administratief medewerkster werkzaam op de Bos en Duinschool.

Wendy Lourens

Leidinggevende Les Petits locatie Bos en Duinschool

bosenduinschool@lespetits.nl

Beste ouders, mijn naam is Wendy Lourens ik ben werkzaam voor Les Petits op o.a. de bos en duin locatie. Ik heb hier de dagelijkse leiding over de BSO, TSO , huiswerkbso en de peuterspeelzaal. Wij vangen kinderen vanaf 2 jaar tot 12 jaar op. Ik werk graag op deze mooie schoollocatie in het groen.