CLEAN UP

Dit jaar is de leerlingenraad van de Bos en Duinschool heel actief aan de slag gegaan. Een van hun speerpunten is duurzaamheid. In het kader hiervan willen de deze laatste periode meteen goed aftrappen met een CLEAN-UP voor de groepen 4 t/m 8. Volgende week maandag (16 mei) komt Steef de Ruijter de kinderen een gastles geven en aansluitend trekken we met de kinderen de buurt in voor een clean-up.

Steef stelt zich voor:

Maak een miniverschil, NATUURlijk met Steef! 16 mei is het zover! Dan kom ik naar de Bos en Duinschool om de kinderen van alles te vertellen over mijn clean-up avontuur van Den Helder naar Cadzand. In de klas ontdekken de kinderen meer over de plastic soep en buiten gaan wij ook echt aan de slag om daar iets aan te doen! Met flink wat afvalgrijpers en vuilniszakken trekken we eropuit om de omgeving van de school zwerfafvalvrij te maken. Elke dag kunnen we de wereld een klein beetje mooier maken, al is het maar door één stukje zwerfafval op te ruimen. Dat noem ik een miniverschil. Iedereen kan het! En als we allemaal een miniverschil maken wordt dat samen natuurlijk een MEGAverschil.

Ander nieuws

Week tegen pesten

In het kader van De Vreedzame school zullen wij in de week van 25 t/m 29 september ook aandacht besteden aan de Week tegen pesten.

Hoera een nieuw schooljaar

Wat zijn we het schooljaar fijn gestart samen. Afgelopen vrijdag hebben we ook buiten het klaslokaal het jaar met elkaar geopend, en wel op het voorplein met de lekkere koffie of thee van Ruud. Wat was het leuk om veel ouders daar te treffen!

FYSIO OP DE BOS EN DUINSCHOOL

Vorig jaar hebben wij heel fijn samengewerkt met Fysio & Kids binnen de school. We zijn blij u te kunnen melden dat wij dit ook dit jaar zullen blijven doen.

WEEK VAN RESPECT

Zoals u in de vorige weekbrief heeft kunnen lezen hebben wij vorige week deelgenomen aan de Week van Respect. In de klassen zijn er lessen gegeven en de kinderen uit groep 7 en 8 hebben twee gastlessen gekregen